Invigning av VA och fiber vid Linnesjön i Starkeryd

Invigning av VA och fiber vid Linnesjön i Starkeryd
I lördags hade Watersystems nöjet att få vara med vid invigningen av Starkeryd Strands VA och bredband. Stugföreningen har installerat en gemensam lösning för vatten, avlopp och bredbandsuppkoppling via fiber.

Watersystems och Tranås Cementvarufabrik har levererat pumpstationer och ett högpresterande WSB Clean minireningsverk för de 11 fritidshusen som ligger i bästa läge vid Linnesjöns södra strand. Entreprenadarbetet utfördes av Emil Claesson AB och det var Emils pappa Börje som stod för det mesta av grävningen. Han har gjort ett fantastiskt jobb och levererat en riktig mönsteranläggning.

Vaggeryds kommun hade ursprungligen planerat för kommunal anslutning av fastigheterna men stugföreningen lyckades tillsammans med Watersystems visa att man kan få samma prestanda med ett WSB Clean minireningsverk till ett avsevärt lägre pris. Miljökontoret ändrade detaljplanen och gav tillstånd för ett enskilt avlopp. Mycket glädjande tycker vi som ibland känner visst motstånd från kommunerna när det gäller enskilda lösningar. I detta fall lyckades vi övertyga Vaggeryds kommun att kombinationen av betongbehållare, Watersystems servicelösning med dygnet runt-övervakning samt WSB Clean-systemets väldokumenterade prestanda är helt rätt lösning för fastigheter med höga miljöskyddskrav. 

Det kan helt enkelt inte blir mera sjönära läge än för dessa fastigheter så det känns underbart att ha kommunens förtroende.

Stugföreningens ordförande Lars Göran Harrysson klipper bandet assisterad av ett par goa ungdomar från orten.